13. ledna 2012

Lush - Godmother soap (Dobrá víla)

Víte, napsat článek o Lush je docela těžká věc. Mám k této firmě svůj specifický názor, tudíž nebudu a nechci mluvit o Lushi, ale o specifickém produktu, sympatie a antipatie k Lushi necháme na jindy, jo?

Tohle mýdlo jsem dostala od kamarádky k Vánocům a musím říct, že na to, že to byla moje první Lushácká věc, myslím, že hned napoprvé jsem vyzkoušela jednu z nejlepších věcí, na které se dá v Lush krámku narazit.


Tenhle růžovo-fialový kousek mýdla, ač je dle mého názoru špatně přeložené a Víla kmotřička by se k němu hodilo víc, je naprosto dokonalý.

Voní po... malinách, lesním ovoci, trochu po sladkých ovocných bonbónech. Budete si asi klepat na čelo, ale z tohohle mýdla cítím dětství. Takové to bezstarostné dětství provoněné radostí, smíchem, sladkým ovocem a dobrůtkami.

Původně na něm ještě byly fialkové třpytky ve tvaru víly, jenom je škoda, že po spláchnutí šly pryč spolu s mydlinkami, podle mě by bylo supr, kdyby se uchytly na kůži, na druhou stranu hodně lidem takové "extrémy" vadí.

Mýdlo je určené na mytí rukou, tak jsem jej také používala. (A se mnou celá rodina, nejdřív se cukali, ale nakonec neodolali. :)) Ale nestane se vůbec nic, když si jej hodíte k vaně. :)

Po jisté době používání...

Během několika dní užívání jsem si na něj tak navykla, že když jsem si pak jednou umyla ruce předchozím (tekutým) mýdlem, poznala jsem rozdíl. Jakto? Dobrá víla nejen, že krásně voní, řekla bych, že také hydratuje a rozhodně zjemňuje kůži.

Ještě kus v koupelně mám, tudíž počítám, že ještě nějakých 14 dní vydrží, ve výsledku to tedy bude něco přes měsíc výdrže. (S počáteční gramáží asi 170g.)

Jestli váháte, co v Lushi příště koupit, nebo co zvolit jako dáreček, rozhodně sáhněte po tomhle úžasném mýdle. 
U nás ho používá i náš tvrďák táta a ještě si u toho chrochtá, jak mu krásně ruce vydrží vonět až do práce. :D To (tu vůni) zas tak vážně neberte, jezdí tam autem. :D

A já můžu také jedině doporučit. Když přejdu veškeré ty plusy, jako bonus si od doby, co ho používám častěji myju ruce. Neberte to tak, že bych předtím byla čuně, to vůbec ne, myla jsem ruce tak, jak hygienická pravidla radí (:D), ale teď si stačí jít pro pití kolem koupelny a jen tak tam zapluju a myju si ruce. Nebo si čtu a něco mě popadne a jdu si mýt ruce. :D Takže tak. Pokud máte děti, které nemůžete do koupelny nahnat ani pod pohrůžkou smrti, zkuste tohle. :)

Cena je 110 korun za 100g, což je... no, poměr cena/množství za tuhé krájené mýdlo rozhodněte sami, mně přijde docela přetažené za kus mýdla dát dvě stovky jen to fikne. Na druhou stranu dobře posloužilo a myslím, že až budu mít někdy chuť se rozmazlovat, pro kousek si znovu zaběhnu. :D

Odkaz na ofiko stránky - tady

Tak... co vy na to?
A asi to bude působit divně, ale nechci vědět, co si myslíte o Lushi, zajímá mě, jestli tam máte něco rádi, nebo co vás zklamalo. ;)

3 komentáře:

  1. Super článek, taky se jí chystám vyzkoušet:-) Jinak v lushi si ráda kupuju masky, nejlepší mi přijde "drsňák medík" :-)
    http://illussoire.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. mně se osvědčilo mít na umyvadle tuhý krém na ruce Slečna ručička a používat ho vždycky hned po umytí :)

    OdpovědětVymazat
  3. já jsem od Lushe ještě nikdy nic neměla. plno věcí mě zaujalo, i toto mýdlo a vyzkoušela bych, ale když vidím tu cenu pak... no nic, uvidím časem a nejspíš aspoň jednu věc vyzkouším

    OdpovědětVymazat