4. září 2011

DIY: Záložka do knihy

Mám tu pro vás takový první pokus o DIY. Moc na takové věci nejsem, ale tohle je věc, kterou zvládne za pár minut každý.
Budeme vyrábět záložku do knihy. A stačí, aby jste si koupili nějaké triko, či tílko - hned můžete využít druhé vlny slev, o kterých jsem psala minule. 
Já jsem materiál ukořistila z jednoho trička ze Zary...
Pro obrázek v původní velikosti klikněte zde - foceno mobilem.
Co budeme potřebovat?
  • "kolekční kartičku" (ve většině obchodů je přicvaklá i s cenovkami na věcech, aby každý poznal, z jaké kolekce hadřík kupuje) - mně se zalíbila kartička na tričku z kolekce Trafaluc.
  • šňůrky, co kusy oblečení drží na ramínku. Obchody je dávají v podstatě na každé tílko a na většinu z triček, takže jej zrovna z toho vašeho odstřihněte, na tričku akorát překáží).
  • nůžky
Postup
Z trička odstřihněte tkaničky a přepulte je.
Obě poloviny provlékněte dírkou v kartičce a zauzlíkujte je (je jedno, jestli uděláte klasický uzlík, nebo jestli je kravatově provlečete - tak jsem to udělala já). 
Ostříhejte tkaničky do délky, kterou považujete za ideální.
Voilá, záložka do knížky je hotová!

Možná vám to přijde stupidní, ale vždycky, když si koupím něco, čehož kartička se mi líbí a i barva tkaniček s ní ladí, zazáložkuju to. :) Je to docela oživení a jako záložka ideální. Navíc je to rychlé a při čtení zase vidím něco nového. Lepší než knížku zakládat útržkem novin, či toaletním papírem (věřte mi, i to jsem  už viděla).

Zkusíte po příštích nákupech také nějakou tu záložku? Jak se vám dnešní článek líbil? Uvítám všechny vaše názory a postřehy. ;)

5 komentářů:

  1. Haha, toaletní papír :D Mám pocit, že jsem ho snad také jako záložku použila, vždy beru to, co je po ruce. Ale tohle je skvělý nápad, často se mi kartičky líbí, ale nenajdu jim jiné využití než jako lapač prachu na nástěnce. Takže příště určitě zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojojo to taky dělám :-) Používám takové ty hezké cedulky.

    http://shaki-days.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. moc pěknej nápad :) mě by to nenapadlo.. vždycky ty cedulky vyhazuju :)

    OdpovědětVymazat
  4. sikovne, ja vzdy doma hladam zalozky:)

    http://biancaprincipessa.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Aww, moc roztomile! Ja jsem si driv taky nektere z tehle cedulek schovavala, dobra rada, jak je vyuzit :-)

    OdpovědětVymazat