4. června 2012

Klasika mezi balzámovými klasikami aneb Vracíme své pusinky do dětských let

Bude ze mě největší prokrastinantka (?) na celičkém světě. Ale dlouho jsem se zase neozvala a na tenhle článek jsem měla nábeh už dlouho.

Na léto se každá připravujeme jinak. Někdo nabírá základní bronz, někdo se maže hydratačními krémy a maskuje, jiný se snaží zbavit těch pekelných pytlů pod očima. 
Já na to letos jdu jinak. 

V létě (a obecně většinu času) se cítím nejlépe jen s řasenkou a linkami, makeup povětšinou vynechávám, a tak letos v létě sázím na výrazné rty. Ok, několikrát jsem se zmiňovala, že můj rtěnkový arzenál zahrnuje dvě červené a dvě růžové, ale to se brzy změní. Mám vyhlídlých pár křiklavých favoritek, ale pro to, abych si jich mohla celé léto užívat plnými doušky, jsem musela začít pečovat o rty. Pro mě asi nejkritičtější část a i když ji hodně lidí podceňuje, bez hezkých, zdravých a nepopraskaných rtů prostě rtěnka na rtech není hezká, ať si říká kdo chce co chce. A to platí po celý rok.

Vypustila jsem svůj oblíbený Just balzám (o kterém vám jistě v budoucnu napíšu), který si vždycky škudlím na zimu a kolem října ho vždycky někam zašantročím, a vrátila jsem se ke klasice, která nikdy nezklame


Malou růžovou (či bílou) tyčinku zasazenou v kraťoučkém černém chytátku s bílým víčkem, jejíž vzhled není zrovna nejlákavější, si jistě každý z vás vybaví ze svého dětství, kdy nás maminky patlaly "jelením lojem" pomalu až pod obočí, jen aby nám nepopraskaly rty... Je to klasika všech klasik, na našem trhu pravděpodobně po několik desetiletí.
U Astrid Balzámu na rty se mi opět potvrdil fakt, že produkty s ošklivým a nicneříkajícím balením bývají ty nejlepší.

Hydratační tyčinka s lehce medovou nesmrtelnou vůní obsahuje vitamín E a podle výrobce "obsahuje i další účinné látky, které zvyšují pružnost pokožky rtů a tím zabraňují jejich případnému popraskání", s čímž nemůžu jinak než souhlasit. Po několikátem použití opravdu zaznamenáte výsledky, při častějším používání máte rty jako dětskou prdelku. 


Po nanesení je poměrně hodně lesklý a mírně zjemňuje přirozenou barvu rtů. Je opravdu odolný, vydrží několik nápojů i sváču a ani voda jako taková ho nezdolá. Tím pádem se ale také vážně dlouho vsakuje a i po vstřebání nechává na rtech voskový film.

Balení je výhodou i prokletím. Je malinké a dobře skladné, avšak vzhledem k "jednoduché" konstrukci taky moc dobře lámavé.

Vzhledem k ceně, která se pohybuje kolem 12.- jich mám doma nespočet a vám bych radila to samé. Pokud nemáte svého favorita mezi jinými, s tímhle levným a nostalgickým kouskem nešlápnete vedle. 
Já už toho svého balzámového hrdinu přestala hledat, měla jsem ho několik let přímo pod nosem.

Ale dobrý balzám s SPF stále hledám, nějaké tipy, které by nezruinovaly moji peněženku?

A nějaký tip, jak, kurňa, vrátit GFC panel pravidelných čtenářů? Já s tím vážně nic nedělala!

17 komentářů:

  1. S tím SPF můžu doporučit taktéž od astridu. Má takový tmavě žlutý balení. Teda nevim, jestli se ještě prodává, ale myslim, že jo. Co jsem četla, tak i na blozích si ho chvalili, tak se kdyžtak mrkni.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tenhle balzám si vybavuju od babičky :) ta ho používá dodnes. Naposledy jsem si ho ale koupila tak v deváté třídě, když jsem nutně potřebovala něco na suché rty a měla málo peněz v peněžence. Ale.. tohle není pro mě.. :/ bylo to na mě až moc mastné, nevonělo mi to. Ale pomohlo to :) Ale i tak zůstanu u svého Labello :)

    http://sunnyym.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Klasika, kterou si vždycky koupím, když si zapomenu někam balzám vzít... a pak ho vždycky ztratím :-D
    A o GFC mi ani nemluv, stalo se mi to stejný a nejde s tim vůbec nic :-/

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mám doma retro zásobičku :D Strašně krásně mi voní :)
    http://mytouchofstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Můj nejoblíbenější balzám :). Jiný už půl roku asi nepoužívám. Klasika je klasika :). S SPF taky hledám, něco podobného jako je tenhle.

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jsi zlatá! To je článek přesně podle mýho gusta. Hlavu to má, patu to má a ještě se mi připomněl můj milovanej balzám na rty z dětství. Musím si ho koupit! Chci, aby byl maličký balzámek i mým hrdinou ;-).
    P.S. No, GFC přešlo na Google+ (nebavme se o tom, že to je pitomina), takže pokud tomu dobře rozumím, měla bys tam přejít taky a lišta s pravidelnýma čtenářema by se měla zase objevit tam, kde je jí potřeba ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že se článek líbil. :)
      Ale když přejdu na G+, už nemůžu vystupovat pod přezdívkou "Kyky", ale bud pod svým pravým jménem, nebo pod nějakou pseudo-přezdívkou, např. Kyky Blogger, Kyky Kykoušová, apod. A to se mi moc nechce. :D

      Vymazat
  7. já nedám dopustit na ten velký jelení lůj, nic dalšího, co se balzámů týká, nepotřebuju:D

    OdpovědětVymazat
  8. prečítaj si toto možno ti to pomôže :)
    http://www.zive.sk/google-pohlcuje-sluzbu-blogger-pouzivatelia-mozu-prepojit-ucty/sc-4-a-296931/default.aspx

    Inak ten balzam mi pripomína detstvo milovala som ho

    OdpovědětVymazat
  9. S tímhle naprosto souhlasím, ikdyž u tohohle balzámku se mi vždycky urve hlavička, jak to dřu:-). Ale je vážně k nezaplacení!

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, jaky balzam od Justu pouzivas? Ja mela kdysi ten Sun care. Jinak malokdo tuhle znacku zna, prekvapila jsi me :) Ja miluju jejich krem na ruce. Btw chtela bych te pozvat i k sobe na blog, probiha tam giveaway o kokosovy olej - na popraskane rty je taky supr :)

    http://bellehanele.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám poslední tubičku balzámu Natural Care (oranžovo-bílé balení se slunečnicí). Úžasný. ;)
      No, my máme doma Justu celkem zásoby, uvažuji, že bych o něm vznesla trochu víc informací, je škoda, že ho málokdo zná, jejich produkty jsou naprosto skvělé a u mnoha kategorií zastupují taky mé oblíbence. ;)

      Vymazat
  11. kdes ho prosimtě koupila ? v lékárně ? prosím odepiš mi třeba na muj blog děkuju
    www.rabbit-and-wolf.blogspot.com
    tento balzám je celé moje dětství ale už roky jsem ho nikde neviděla :(

    OdpovědětVymazat
  12. Tenhle růžový je zrovna můj oblíbený :) I když mi moc nevyhovuje balení, protože jsem za poslední dobu polámala asi 3 a ještě víc jsem jich poztrácela :D

    OdpovědětVymazat
  13. ja tú malú vecičku používam aj teraz,je vážne skvelá a účinná :)

    OdpovědětVymazat
  14. Jéé, toto som ako dieťa zbožňovala! Teraz je však môj obľúbený balzam Atoderm od Biodermy. Skutočne to najlepšie, čo som kedy vyskúšala. :)

    OdpovědětVymazat
  15. tenhle je prostě nejlepší :)

    OdpovědětVymazat