9. října 2012

Podzimní nehty vesele a po aztécku


To je tak, když už nevíte, co na ty nehty napatlat. Venku prší, vevnitř je zima jak v psírně, cucáte kakao a koukáte po starých vydáních různých magazínů.
Normálně byste tyhle bláznivé stránky přeskočily, nebo se nad nimi pousmály. Já normálně taky. Ale už delší dobu jsem si říkala, že bych si něco na nehty mohla zase nakreslit a když jsem v květnovém Seventeen-u narazila na stránku s nehtovými tipy, řekla jsem si, že letní zdobení přece není jen na léto a pustila jsem se do toho dřív, než jsem si to stačila rozmyslet. Tribal nail art už jste u mě už jednou mohli vidět, ale to se mi zdálo daleko obyčejnější než tohle.

Různobarevné nehty totiž vůbec nejsou moje parketa a většinu času se mi to ani nelíbí. Ale tentokrát jsem nadšená.
 

I volba ostínů byla rychlá, modrou jsem si chtěla nalakovat tak jako tak, červená mi zdobila ruce už od pátku, čistou oranžovou mám srdcovku jenom jednu...


K tomu samozřejmě bílou a černou, nějaké ty zdobící propriety.
 

Zadání jsem se držela celkem jasně, až na ty tečky, ty se mi na originálu nelíbily, tak jsem si řekla, že to nechám osudu a nějak to prostě oďubkuju. vyšlo to celkem ucházejícně. :)
 

A postup? Kvůli hnusnému počasí a světlu jsem vám ho nenafotila, nadělal by víc škody než užitku, ale není to vůbec těžké!

Malíček, prostředníček a palec nalakujete oranžově, ukazováček modře, prsteníček červeně. 
Na oranžových prstech uděláte uprostřed nehtu vodorovnou bílou tlustou linku. Na malíčku a palci pak oďubkujete černými a bílými puntíky tu spodní oranžovou část, na prostředníčku tu vrchní. Na volných polích pak vystřídáte čárkování černé a bílé.
V bílém pruhu, který by měl mezitím uschnout, uděláte zdobícím štětcem cik-cak (zig-zag?) tahy, do středu volných trojúhelníčků (které vzniknou) uděláte malou černou tečku.
Přetáhnete top coatem a radujete se z výsledku. ;)

Jako následující krok je chodit všude možně a koukat si na ruce. To není povinné, ale zaručuju vám, že se tak dít bude. 
 

Reakce mého okolí na tuhle manikuru je ale rozporuplný. Někomu se líbil, někomu připadal nedodělaný. Někdo by ho lakoval tak akorát naVelikonoce a Apríl, jiní (včetně mě) by ho měli na rukou pořád, kdyby to bylo možné.
 

Pokud je na vás tahle barevná kombinace až přespříliš šílená, můžete si ozdobit i prsteníček a ukazováček nalakovat nějak střídměji, třeba hnědě (ačkoliv při výběru téhle barvy bych se snažila vyzjistit, co jste s tím prstem dělali a kam jste ho strkali, žejo...), nebo zlatě, černě, bíle, nebo si je prostě ozdobte všechny. ;)

A pokud jde o mě, já mám jasno. Tribal čekejte letos ještě několikrát, pokusím se zlepšovat a zlepšovat. ;)

Když ale zabočím jinam... Když dočtete knížku (do školy), o kterou byste jinak ani nezavadili a její čtení vám působilo utrpení, taky si připadáte tak neuvěřitelně nepřemožitelně? :DD
Lákají vás poslední dobou nějaké nail arty? Nebo co rádi v tomhle nevyzpytatelném počasí lakujete?
Zajímá mě všechno, co mi řeknete, amigos

Kdyby se někdo z vás do tohohle, nebo jakéhokoliv tribalu pustil, zajímají mě vaše výtvory, výsledky, dojmy a reakce! ;)

11 komentářů:

  1. A já ani ty perníčky bílou polevou nezdobím, neboť to mám omatlaný všude a dělám tak tlustý čáry, že je to tak ošklivý, že to ani pes nežere. Obávám se, že u nehtů je to to samé.

    Za Tvou šikovnost tedy tleskám o to víc:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to suprově :). Už jsem ho také zkoušela, ale mám obavy jak by dopadla pravá ruka :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. *oprava* už jsem ho také několikrát chtěla vyzkoušet, jeden pokus sice už proběhl na jednom prstu a to vypadalo jako patlanice z první třídy :D.

      Vymazat
  3. Moc hezkej tribal. Fakt se ti povedl. Taky chci časem vyzkoušet něco podobného, tak pak kdyžtak dám vědět jak to dopadlo. Nejvíc se bojím až budu lakovat levačkou pravačku, to bude vypadat :D

    OdpovědětVymazat
  4. Hm ta oranžová vypadá skvěle, ale ty ostatní bych fakt nalakovala jinou barvou, třeba právě tou hnědou :D Nebo zlatou, to by nemuselo vypadat špatně. Já se taky o tribal jednou pokusila a ty nehty jsem milovala! Ted mám na ty spostu nových štětečků, tak vyzkouším znovu.

    OdpovědětVymazat
  5. woow, krásne! videla som ich už na pár obrázkoch a rozhodne ich skúsim. teda ale tebe sa parádne podarili!

    OdpovědětVymazat
  6. Juuuuuuuu to je krása! Tenhle typ nehtíků mám vážně ráda a tobě se teda povedly :-)

    OdpovědětVymazat
  7. super :D ja by som sa uspokojila s jediným nechtom vzorovaným a ostatné by som úbožiatka nechala tak :D

    OdpovědětVymazat
  8. ty jo tady někdo dočetl knizku do skoly, pripada si nepremozitelně a najednou nevi, co s volnym casem co:PPP
    je to teda nadhera, ale zda se mi to moc piplačka (na to, abych to delala sama)

    jinak lakuji, co mi prijde pod ruku, prevazne vínové:-)

    OdpovědětVymazat