10. září 2011

Péče o nehty - Saloos bioKarité


Už ani nevím, kde jsem k tomuhle balzámu přišla. Tedy, vím, v DMku, ale nějak nevím, co mě ke koupi donutilo.
Každopádně - jsem ráda, že mám tuhle věcičku doma
Jedná se o balzám na nehty a nehtová lůžka, který by měl zvláčňovat a regenerovat kůži okolo nehtů. Nálepka na spodu obalu říká, že při pravidelném používání zabraňuje záděrám a popraskáním

No, musím přiznat, že je to asi jeden z mála produktů, který dodrží, co slíbil. Tenhle balzámek používám už od června a záděru jsem od té doby neviděla ani jednou. Navíc je to něco, co mi pomáhá zbavit se kůžičky z nehtu, kutikula je totiž po namazání vláčná, dobře se tvaruje.

Na druhou stranu vidím jako velký mínus fakt, že je to hodně mastný balzám, což by mi ani nevadilo, kdyby se nevsakoval šílenou dobu. Vážně.

Jednou jsem viděla nějakou paní v tramvaji, jak si - mimo jiné - natírá nehty tímhle balzámem. Aplikace je fajn, protože po přejetí prstem vám na něm ulpí přesně takové množství, které potřebujete (za normálních teplotních podmínek je balzám tuhý), ale mimo domov ho opravdu nepoužívám, nedokážu si představit, že bych pak šmatala všude možně venku na zábradlí, nebo kamkoliv jinam, s mastnými prsty. 

Každopádně pokud si dělám kompletní manikůru - tedy na noc, nebo na delší dobu do rukavic - šmrdlám prstem déle a používám mnohem větší množství, přece nebudeme troškařit... :D

Balzám docela voní, momentálně vám nemůžu říct, co z něj cítím, protože mám rýmu takovou, že mi dělá problém dechově vydržet i při čištění zubů, ale vím, že vůně to není nijak vtíravá, celkem příjemná a možná jsem z toho dřív cítila citrón, i když nevím, jestli je to technicky možné. :DD

Co se týče výdrže balení, to mé už je značně opotřebované, ale myslím, že minimálně dva měsíce mi ještě vydrží. Tudíž to odhaduji na více než půl roku.

A k balení samotnému - sice mi trochu vadí, že je plastové, jakové ošklivé, kovové by se mi k tomu hodilo víc, na druhou stranu jsem ráda, že to nezalili do skla, jako to některé značky u balzámů dělají a plně chápu, proč své produkty Saloos zatavuje do plastu. :) Navíc při objemu 19 ml je malinké a vejde se do kapsy, kabelky - kamkoliv. Skoro kamkoliv. :D

A Složení? 100% bambucké máslo (karité), oleje ze sezamu, ze semen slunečnice, dalších kytek/rostlin, u kterých si nejsem jistá, že bych je správně vyskloňovala, bílý vosk, kandelilový vosk, tokoferol, kyselina askorbová, askorbyl palmitát, směs éterických olejů a jednotlivých jejich součástí (kumarin, limonen, citral...).

Sám Saloos na svých stránkách (čti tady) uvádí, že tento produkt (a produkty označené CPK bio), je vyroben z nejkvalitnějších přírodních surovin, neobsahují žádné ropné produkty, geneticky modifikované suroviny, suroviny z mrtvých zvířat (což je btw. děsivá interpretace), a tak dále, a tak dále. Samozřejmostí také je, že své produkty netestují na zvířatech.

Používám jak hi-tech kosmetiku, tak kosmetiku nám podávanou jako přírodní, nebo v biokvalitě, většinou proto, že jsem s těmi výrobky spokojená. Není pravda, že hi-tech kosmetiku bych na sebe nenapatlala. No, napatlala, pokud bych s jejími účinky byla spokojená. 

Každopádně potěší, když jsem spokojená s něčím bio a přírodním, jako je třeba případ tohoto produktu.
Jakmile ho spotřebuji, kupuji další.

Co se týče ceny, pokud se nemýlím, v DM mají tento balzám za 99,90. V lékárnách však krém pořídíte mezi 65-75 korunami.

Netvrdím že, bioKarité balzám nemá na trhu konkurenci. Má, ostatně můžete si o dalších - podobných - balzámech přečíst tady, na blogu trb (...den je krásný), ale pokud vám bude stačit výrobek, který se svými výkony vyrovná ostatním, ač ostatní sice víc voní a vypadají lépe, jsou však o něco dražší a musíte je objednávat z UK (a jiných zahraničních) shopů, myslím, že Saloos balzám (nebo jiný balzám, pečující o nehtové okolí) je nutností. Nikdy předtím moje ruce nevypadaly líp. :)

P.S.: Omlouván se za gigantický příspěvek, asi jsem se nechala unést... 

9 komentářů:

  1. ja som mala zo saloosu konopny balzam a mna mna bol dost mastny, citala som totiz je dobr na akne, ale u nas v DM som si ani nevsimla ze by tuto znacku mali..

    OdpovědětVymazat
  2. Videla som ho minule v Dm ale mali len jeden a poskodeny:(
    http://biancaprincipessa.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, krásně obsáhlá recenze :) Já mám saloos moc ráda, ale tenhle balzám jsem snad ještě neviděla. Nebo možná ano, ale přehlédla jsem ho :)

    OdpovědětVymazat
  4. to je skvele teraz nieco take zhanam!
    Inak ak mas rada CK parfumy zapoj sa do prvej giveaway na mojom blogu tu:
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/2011/09/first-giveaway.htm

    OdpovědětVymazat
  5. No, tak tento příspěvek mě přesvědčil ke koupi :-). Minule jsem po něm pošilhávala, ale říkala jsem si, že nejspíš nebude nic moc... Díky, zítra ho jdu ukořistit :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Lenka: Rozhodně, já jsem ráda, že jsem do něj šla, od doby, co ho mám, moje nehtová kůžička vypadá tak, jak vypadá... :) Pokud se rozhodneš napsat recenzi, moc ráda si ji přečtu. ;)
    Snad ti bude vyhovovat tolik, jako mně. ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to tohle mi ve své sbírce chybí, na záděry, hlavně v podzimním a zimním období, trpím hodně, a celkově okolí nehtů není vystaveníhodné. Nevím, kdy přijde na řadu, protože můj pomyslný "wishlist" je plný :D Každopádně děkuji za tip, když vidím tvé krásné nehty, láká mě o to víc :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ajaj... Další asi ze sto a jenoho kometickýho produktu, který (po přečtení tohodle článku) plánuju koupit. Takže až dopotřebuju ten šílenej glicerinovej krém od Oriflame, tak hurá do DMka :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tenhle mám doma taky, je super, dlouho vydrží, u mě skoro rok ! :) Ale ta mastnota je hrozná, někdy si nehty namažu z nudy ve škole a vzápětí na to si máme něco zapsat a já musím zase vše stírat papírovým kapesníčkem abych si neumastila sešit :D

    OdpovědětVymazat